Menu
News & Stories / Nytt bordsystem från troels och lammhults

Nytt bordsystem från troels och lammhults

  • Posted:
  • Category: Press

ATTACH är ett bordssystem med närmast oändliga möjligheter vad gäller storlek, form och utförande.

I decennier har Troels Grum-Schwensen genom sitt nytänkande utforskat och arbetat fram innovativa möbelkonstruktioner där tyngdkraften låser eller stabiliserar konstruktionen.

Målet har hela tiden varit att erbjuda största möjliga frihet för användaren.

I ett ambitiöst samarbete med Lammhults har nu formgivaren tagit sin designfilosofi till nya höjder genom ett bordssystem som med några få enkla grundelement anpassar sig efter olika typer av rum och som erbjuder möjligheter för förändringar med tiden.

ATTACH bord består av sarg och ben i återvunnet aluminium. Till denna enkla konstruktion matchas bordsskivor i nästan alla format. De vanligaste bordsformaten, såsom rektangel, kvadrat och cirkel, kan ytterligare levereras i exakt storlek efter kundens önskemål. På centimetern.

Kombinerat med ett stort utbud av skivmaterial samt färgval på bordsben erbjuder Lammhults ett massproducerat men likväl unikt bord som fritt kan anpassas till det givna rummet och miljön.

Samarbetet med Lammhults har också resulterat i den enklaste benmonteringslösningen någonsin under Troels Grum-Schwensens många år av forskningsarbete med möbelinnovationer. Benen som fästs under bordssargen behöver varken skruvas, träs eller vridas på. Man fäster det bara vid sargen med ett enkelt handgrepp och därefter låser benet fast sig självt med hjälp av tyngdkraften när bordet belastas. Därav namnet ATTACH.

Tack vare enkelheten i monteringen av bordsbenen kan användaren själv bestämma benets placering. Hänsyn kan tas till stolsplacering, stolsbredd eller annat. Bordsbenen ska inte behöva vara i vägen för den sittande! Därför är konstruktionen i ATTACH också tillräckligt stark för att klara långa bordsskivor med endast ett fåtal ben – på rektangulära bord kan det vara upp till 3 meter mellan bordsbenen, och till större runda bord krävs bara 3 ben. Detta ger ATTACHett mycket luftigt intryck, vilket ytterligare understryks genom benets distinkta, genomsiktliga utformning – lika viktigt som själva materialet för bordets totala uttryck.

Troels Grum-Schwensen om bordet ATTACH: ”Frihet är nyckelordet och den sittande människan utgångspunkten. Med ATTACH är det inte bordet som sätter gränser!”

ATTACH bordsskivor finns som standard i 22 mm träskiva belagd med direktlaminat, askfanér eller linoleum. Standardstorlekar för bordskivorna är: Runda bord från diameter 120 cm till 200 cm, kvadratiska från 120x120 cm till 200x200, rektangulära från 90x210 till 600x200 cm.

Bordssarg och ben till ATTACH är i återvunnet aluminium, 90 resp. 99%.Orange eller svart ställfot som standard.

Övriga former, storlekar samt ytbeläggningar mot förfrågan.

Troels Grum-Schwensen är utbildad vid Kungliga Danska konstakademin och har erhållit flertalet utmärkelser och designpriser genom åren. Formgivaren är verksam i Köpenhamn, sedan 1989 med egen designstudio.