Menu
News & Stories / COMET XL, DET LYXIGARE VALET FÖR KONFERENSEN

COMET XL, DET LYXIGARE VALET FÖR KONFERENSEN

  • Posted:
  • Category: Press

Gunilla Allards framgångskoncept Comet har nu vuxit till en komplett familj och finns nu för alla typer av tillfällen och miljöer. Comet är stolskonceptet som tillåter dig att skräddarsy din egen favorit, en nättare stol eller exklusivare fåtölj utifrån dina egna behov. Form och funktion har varit ledord genom hela processen.

Comet XL kommer i två varianter, en konferensfåtölj och en loungefåtölj med fotpall. Båda har samma sittskal men olika underreden. Comet XL har en hög rygg och lite bredare sits, men samma omfamnade, rundade sittskal som hos tidigare Comet-modeller.

Om Comet XL säger formgivaren Gunilla Allard: ”Jag vill att man ska känna sig uppgraderad, lite av en VIP-känsla. För mig är Comet XL en skräddarsydd fåtölj av högsta kvalité, jag ser den både som maskulin och feminin beroende på klädselval. En monokrom Comet XL Lounge i ljus klädsel, i kombination med stativ i ljus lack, andas moderna miljöer”.

Comet XL Conference:

Comet XL är den lite generösare konferensfåtöljen för möten och aktiviteter med extra krav på såväl komfort som klass. Den pondusfyllda fåtöljen finns med eller utan armledare. För extra bekväm känsla finns läderklädd armledare som tillval. Underredet är höj- och sänkbart, med hjul. Dessutom erbjuds fåtöljen med gunga som tillval. 

Comet XL Lounge: 
Med samma sittskal, men med ett annat underrede, erbjuds Comet XL också som loungefåtölj, då även med fotpall som tillbehör. Loungevarianten känns självklar i lobbyn, TV-studion, på hotellrummet och andra miljöer där man vill skapa en känsla av unik komfort. Lounge-modellen har stativ med autoretur, och liksom konferensfåtöljen har den gunga som tillval. Underredet på loungefåtöljen avviker från konferensfåtöljens och är istället av laserskuret stål. Den nätta fotpallen har en vinklad klädd yta att vila benen på. Även denna med laserskuret underrede. 

I såväl Comet XL Conference som Lounge återfinns den karaktäristiska ”gömda” svankkudden, som erbjuder extraordinärt stöd för ländryggen. Detaljerna i sömnad, armstöd och underrede är lika noggrant arbetade som i tidigare Comet –medlemmar.I ett långsiktigt samarbete som går tillbaka till 1988 har Gunilla Allard formgivit ett stort antal produkter för Lammhults. En av de första, som också blivit närmast en klassiker, är fåtöljen Cinema från 1994. Gunilla Allard har genom åren belönats med ett antal priser och utmärkelser och finns representerad i ett stort antal prestigefulla projekt, ett av de senaste är World Trade Organisation i Genève.